Theme Settings

Mode Layout
Curent color
Active color
Choose your colors
Curent Color:
Wyczyść

.

Kawy ziarniste Juan Valdez

Poszukują Państwo aromatycznych mieszanek premium pochodzących z ekologicznej uprawy w Kolumbii? Jeśli tak, to dostępna w tej kategorii naszego sklepu kawa arabica ziarnista z pewnością przypadnie Państwu do gustu. Zachęcamy zatem do sprawdzenia poszczególnych produktów przeznaczonych do zaparzania w ekspresie.

 

Niepowtarzalny aromat

 

Artykuły w naszym sklepie sprzedawane są w potrójnie laminowanych opakowaniach, co gwarantuje zachowanie ich wyjątkowego aromatu. Dzięki praktycznemu zamknięciu można je przechowywać bez obawy o utratę walorów smakowych. Odpowiednie opakowanie jest istotne ze względu na fakt, iż ochrona zawartości przed wilgocią, tlenem i światłem wpływa na zachowanie aromatu.

 

Smaki dla koneserów

 

W tej kategorii można zaopatrzyć się w kolumbijski produkt premium, jakim jest arabica kawa ziarnista do ekspresu ciśnieniowego. W ofercie dostępnych jest kilka wariantów do samodzielnego parzenia z uwzględnieniem alternatywnych metod, jak french press, filtry i nie tylko. Poszczególne artykuły różnią się charakterem walorów smakowych. Można bowiem wybrać produkt o dowolnym poziomie kwaskowatości, goryczki, łagodności, z nutami owocowymi, ziołowymi, orzechowymi i czekoladowymi. Bogactwo opcji sprawia, że każdy koneser znajdzie tu odpowiednią mieszankę dla siebie niezależnie od preferencji.

Jeśli cenią więc Państwo wyjątkowe smaki i aromaty napojów przygotowanych w ekspresie, zachęcamy do zakupów w naszym sklepie. Dostępna jest w nim kolumbijska arabica kawa ziarnista i nie tylko.

Cena: 75,90 zł
Cena: 75,90 zł
Cena: 75,90 zł
Cena: 75,90 zł
Cena: 75,90 zł
Kawa ziarnista Juan Valdez Premium Volcan 454g Juan Valdez Premium Selection
Cena: 73,70 zł
Cena: 75,90 zł
Cena: 72,00 zł
Cena: 75,90 zł

DATA WAŻNOŚCI: MAJ 2023 r.

OPAKOWANIE: potrójnie laminowane w celu ochrony przed wilgocią, tlenem i światłem z funkcjonalnym zamknięciem typu "peel stick" oraz zaworkiem jednokierunkowym

          Juan Valdez Antioquia to wysokiej jakości 100% arabika jednorodna pochodząca z Antioquii – regionu znajdującego się w północno–zachodniej części Kolumbii, od ponad 180 lat rozpoznawalnego dzięki uprawie kawowców. Tropikalny, wilgotny klimat, obecność lasów deszczowych oraz zróżnicowanie geograficzno–klimatyczne sprawia, że Antioquia jest idealnym miejscem do uprawy wysokiej jakości ziaren kawowców. Kawa Juan Valdez Antioquia jest doskonale zbalansowana, z wyraźnie wyczuwalnymi słodkimi oraz owocowymi nutami, kwaskowość na umiarkowanym poziomie.
          Posiada bardzo intensywny ziołowo-owocowy aromat, wyśmienity łagodny smak oraz niską zawartość kofeiny, co wiąże się z brakiem nieprzyjemnych, goryczkowatych nut. Najlepiej smakuje parzona za pomocą filtrów, french pressów lub za pomocą alternatywnych metod parzenia jak dripy, chemex czy syfony.

DATA WAŻNOŚCI: Maj 2023 r.

OPAKOWANIE: potrójnie laminowane w celu ochrony przed wilgocią, tlenem i światłem z funkcjonalnym zamknięciem typu "peel stick" oraz zaworkiem jednokierunkowym

          Juan Valdez Narino to 100% arabika pochodząca z górskiego rejonu (uprawiana jest na wysokości ponad 2000 m.n.p.m.) mieszczącego się w zachodniej części Kolumbii. Surowe, górskie warunki oraz niskie temperatury sprawiają że ziarna kawowców rosną wolniej, produkując przy tym więcej cukru niż w typowych, tropikalnych warunkach. Ziarna Narino selekcjonowane są ręcznie "hand selected", ziarenko po ziarenku zrywane są tylko dojrzałe owoce. Rezultatem starannej selekcji ziaren i warunków klimatycznych jest kawa o wyjątkowo delikatnym smaku, intensywnym, charakterystycznym aromacie i słodkawym posmaku  To jeden z najłagodniejszych i najbardziej subtelnych produktów Juan Valdeza. Kwaskowość na dość wysokim poziomie, podkreślająca obecność cytrusowych nut i przyjemnie rejestrowana przez kubki smakowe. Zawartość kofeiny na bardzo niskim poziomie.
          Najlepiej smakuje przygotowana za pomocą french pressów lub włoskich kafetier. Narino można z powodzeniem parzyć również za pomocą alternatywnych metod parzenia jak dripy lub chemex. Może być również, po odpowiednim zmieleniu parzona tradycyjnie.

DATA WAŻNOŚCI: Maj 2023 r.

OPAKOWANIE: potrójnie laminowane w celu ochrony przed wilgocią, tlenem i światłem z funkcjonalnym zamknięciem typu "peel stick" oraz zaworkiem jednokierunkowym

          Kawa jednorodna Juan Valdez Tolima to wysokiej jakości 100% arabika pochodząca z centralnej Kolumbii z regionu Tolima. Region ten jest trzeci w Kolumbii pod względem ilości produkowanej kawy. Kawy pochodzące z tego obszaru są bardzo cenione, wielokrotnie bywały zwycięzcami oraz finalistami międzynarodowych konkursów kawowych takich jak prestiżowy "Cup of Excellence". Ziarna Tolimy – podobnie jak innych kaw Juan Valdez – selekcjonowane są ręcznie "hand selected", zbierane również ręcznie "hand picked" oraz obrabiane ze skórki za pomocą płukania "arabica washed".
          Juan Valdez Tolima to bardzo aromatyczna o delikatnym, wykwintnym, słodkawym smaku i wyraźnie wyczuwalnymi nutami malinowymi. Kwaskowość na umiarkowanym poziomie, podkreślająca obecność owocowych nut w kawie. Tolima zawiera niewielką ilość kofeiny, palona jest dosyć jasno. Wyśmienicie smakuje parzona w ekspresach przelewowych, french pressach, lub za pomocą alternatywnych metod parzenia jak dripy, chemex czy syfony. Może być również parzona tradycyjnie, po odpowiednim zmieleniu.

DATA WAŻNOŚCI: Maj 2023 r.

OPAKOWANIE: potrójnie laminowane w celu ochrony przed wilgocią, tlenem i światłem z funkcjonalnym zamknięciem typu "peel stick" oraz zaworkiem jednokierunkowym

           Juan Valdez Huila to wysokiej klasy arabika, uprawiana w południowo-zachodniej części Kolumbii w regionie Huila. 18% produkcji kawy w całej Kolumbii stanowi produkcja na tym obszarze, z czego bardzo wiele to kawy Specialty Coffee. Huila uprawiana jest w dolinie Magdalena River gdzie chroniona jest przed palącym słońcem. Dzięki szczególnym warunkom klimatycznych w których jest uprawiana, może być zbierana w zasadzie cały rok kalendarzowy. Dojrzewa w wyjątkowym środowisku klimatycznym i rolniczym, o wysokiej wilgotności powietrza, oraz glebie wzbogacanej przez popiół wulkaniczny pochodzący z Wulkanu Huila.
           Kawa charakteryzuje się intensywnym aromatem, oraz delikatnym, słodkawym smakiem. Kwaskowość dość wysoka, przyjemna jednak w smaku i podkreślająca obecność owocowych nut w kawie. Kawa doskonale zbalansowana o złożonym smaku – jest doskonale znana i ceniona ze względu na swą bogatą charakterystykę "all in one cup".  Najlepiej smakuje przygotowana w ekspresach przelewowych, french pressach, oraz za pomocą alternatywnych metod parzenia jak dripy, syfony czy chemex.

DATA WAŻNOŚCI: Maj 2023 r.

OPAKOWANIE: potrójnie laminowane w celu ochrony przed wilgocią, tlenem i światłem z funkcjonalnym zamknięciem typu "peel stick" oraz zaworkiem jednokierunkowym

           Juan Valdez Santander to jednorodna arabika wysokiej jakości, uprawiana w północnej części Kolumbii w górzystym regionie Santander. Region ten znany jest ze swego zróżnicowania biologicznego, z wyjątkowo suchego klimatu oraz nasłonecznienia. Juan Valdez Santander dojrzewa jednak w naturalnych lasach, skutecznie chroniony cieniem drzew przed palącym słońcem "shade grown" Santander to jeden z pierwszych regionów w Kolumbii gdzie rozpoczęto uprawę kawowców, zlokalizowany na wysokości między 1200 a 1900 m.n.p.m.
          Kawa posiada intensywny aromat oraz delikatny smak z wyczuwalnymi ziołowymi nutami. Kwaskowość na dość wysokim poziomie, przyjemnie jednak odczuwalna i zwracająca uwagę na obecność interesujących, cytrusowych nut. Doskonale smakuje parzona za pomocą alternatywnych metod parzenia jak dripy czy chemex, można parzyć ją również w ekspresach przelewowych, french pressach lub tradycyjnie.

DATA WAŻNOŚCI: Maj 2023 r.

OPAKOWANIE: potrójnie laminowane w celu ochrony przed wilgocią, tlenem i światłem z funkcjonalnym zamknięciem typu "peel stick" oraz zaworkiem jednokierunkowym

            Juan Valdez Volcan to najwyższej klasy mieszanka kolumbijskich arabik (100%) pochodzących z różnych regionów Kolumbii. Wszystkie ziarna zbierane są ręcznie "hand picked" oraz obrabiane za pomocą płukania "wet milling". Volcan to kawa Juana Valdeza owiana niemal legendą i znana  już dobrze wielu polskim koneserom kawy. Volcan palony jest mocno "dark roasted", posiada intensywny zaskakujący aromat oraz pełną konsystencję "body" – jest wyjątkowo esencjonalny w smaku. Pozwala tym samym na uzyskanie - bardzo pożądanego przez baristów - gęstego i syropowatego espresso.
            Dzięki doskonałemu paleniu Volcan pozbawiony jest zupełnie drażniącej kwaskowości i zawiera niewielką ilość kofeiny. Kawa ze względu na swój charakter pozwala na przygotowanie idealnego espresso "ideal para espresso". Znakomicie sprawdza się w ekspresach ciśnieniowych - profesjonalnych oraz automatycznych. Można również parzyć ją za pomocą innych metod: tradycyjnych oraz alternatywnych jak chemex, dripy czy syfony

DATA WAŻNOŚCI: Listopad 2021

OPAKOWANIE: potrójnie laminowane w celu ochrony przed wilgocią, tlenem i światłem z funkcjonalnym zamknięciem typu "peel stick" oraz zaworkiem jednokierunkowym

Juan Valdez Sierra Nevada to najwyższej jakości 100% arabika jednorodna, pochodząca z masywu górskiego Sierra Nevada de Santa Marta w północnej części Kolumbii, nad brzegiem Morza Karaibskiego. Uprawiana w górach, dżungli oraz lasach deszczowych charakteryzuje się zarówno intensywnym smakiem jak i aromatem, z wyraźnie wyczuwalnymi nutami orzechowymi, oraz czekoladowym, słodkawym posmaku. Kwaskowość oraz zawartość kofeiny na niskim poziomie. 

DATA WAŻNOŚCI: Maj 2023 r

OPAKOWANIE: potrójnie laminowane w celu ochrony przed wilgocią, tlenem i światłem z funkcjonalnym zamknięciem typu "peel stick" oraz zaworkiem jednokierunkowym

       Juan Valdez Colina to unikalna, wysokiej klasy 100% arabika kolumbijska, charakteryzująca się wyjątkowymi ziarnami nazywanymi przez kolumbijczyków "Caracolito", ze względu na ich mały rozmiar i owalny kształt. Zwykle owoc kawowca zawiera dwa ziarenka. W przypadku Coliny jest inaczej. Jako jedyna kawa Juana Valdeza zawiera tylko jedno ziarenko kawy. Przez wielu koneserów kawy takie ziarna są szczególnie cenione ze względu na ich wyjątkowy smak i aromat.
                     Ziarna Coliny podobnie jak i innych kaw Juana Valdeza zbierane są ręcznie "hand picked" i obrabiane za pomocą płukania "wet milling". Colina zachwyca swoim intensywnym aromatem, i długo utrzymującym się posmakiem prażonych orzechów. W smaku dość łagodna. Kwaskowość na umiarkowanym poziomie, wprowadzająca przyjemne, orzeźwiające dla kubków smakowych nuty i podkreślająca delikatne, owocowe akcenty. Zawiera niewielką ilość kofeiny. Smakuje wyśmienicie przygotowana w ekspresach ciśnieniowych, nadaje się też do innych metod parzenia jak flitry, french pressy, dripy czy syfony.

DATA WAŻNOŚCI: Maj 2023

OPAKOWANIE: potrójnie laminowane w celu ochrony przed wilgocią, tlenem i światłem z funkcjonalnym zamknięciem typu "peel stick" oraz zaworkiem jednokierunkowym

          Kawa Juan Valdez Cumbre to najwyższej klasy mieszanka kolumbijskich arabik (100%), bardzo starannie wyselekcjonowanych i pochodzących z różnych regionów Kolumbii. Ziarna z których palone są kawy Juana Valdeza zbierane są ręcznie "hand picked", oraz obrabiane za pomocą płukania "arabica washed".
          Kawa Juan Valdez Cumbre palona jest dość mocno, wyrazista i intensywna w smaku, pobudzająca, o niskiej kwaskowości i intensywnym aromacie. Kawa o dość niskiej zawartości kofeiny, pozbawiona jakichkolwiek nut nieprzyjemnej goryczy. To najmocniejsza w smaku kawa Juana Valdeza. Polecamy parzenie za pomocą french pressa, wyraźnie ta metoda wzmacnia zarówno smak jak i aromat Cumbre. Oczywiście kawa nadaje się również doskonale do parzenia za pomocą alternatywnych metod parzenia jak dripy, chemex oraz syfony. Świetnie smakuje również parzona w ekspresach automatycznych oraz ciśnieniowych kolbowych.

DATA WAŻNOŚCI:Maj 2023 r.

OPAKOWANIE:potrójne laminowane w celu ochrony przed wilgocią,tlenem i światłem z funkcjonalnym zamknięciem typu"peel stick" z zaworkiem jednokierunkowym.

        Juan Valdez „Cauca” to kawa klasy premium, 100% arabika jednorodna.

„Cauca" uprawiana jest w  Kolumbii w regionie Cauca, który charakteryzuje się wysokimi górami i glebami wulkanicznymi, w których znajduje się imponujący Masyw Kolumbijski, kolebka 5 głównych rzek Kolumbii, które nawadniają ziemie i tworzą optymalne warunki do produkcji kawy wysokogórskiej, miękkiej i bogatej w składniki odżywcze. 

„Cauca" to delikatna, aromatyczna kawa o posmaku owocowym, kwaskowość na bardzo niskim poziomie idealnie nadajaca sie na Cappuccino.

 

Kraj produkcji i pochodzenia - Kolumbia