Theme Settings

Mode Layout
Curent color
Active color
Choose your colors
Curent Color:
Wyczyść

.

Juan Valdez Premium Selection

Najlepsze espresso na świecie


     Kawy Premium Selection to mieszanki arabik, pochodzących z różnych regionów Kolumbii - bardzo starannie  selekcjonowane aż do uzyskania najlepszej konfiguracji ziaren arabiki, gwarantującą najwyższą jakość przygotowanej kawy. Wszystkie kawy Juana Valdeza kwalifikują się jako Specialty Coffee i należą do tego właśnie segmentu.
    Wszystkie ziarna kaw Juana Valdeza zbierane są ręcznie “hand picked”, ziarenko po ziarenku wybierane i zrywane są tylko dojrzałe oraz zdrowe owoce. Następnie ziarna obrabiane metodą płukania wet milling, która pozwala na łatwe oddzielenie skórki owocu od ziarnka kawy. Potem już tyko pozostaje proces fermentacji, dzięki któremu z ziarna uwalniany jest intensywny aromat.  Są to bardzo czasochłonne i wymagające wiele pracy metody, pozwalające jednakże na uzyskanie doskonałej jakości ziaren, pełnych i nieuszkodzonych, oraz bardzo zbliżonej do siebie wielkości. Metody te mają decydujący wpływ na sam proces prażenia ziaren, zapewniając przede wszystkim jego powtarzalność, ponadto umożliwiają jednorodny stopień palenia wszystkich ziaren oraz wyprodukowanie idealnie wypalonej kawy.
    Kawy Premium Selection są palone nieco mocniej od pozostałych produktów kawowych Juana Valdeza, dzięki czemu w swoim charakterze przypominają niektóre najwyższej jakości kawy włoskie. Znakomicie nadają się do ekspresów ciśnieniowych i pozwalają na przygotowanie idealnego espresso, znakomicie smakują również przygotowane za pomocą filtrów, kafetier, dripów oraz innych metod parzenia.

Kawa ziarnista Juan Valdez Premium Volcan 454g Juan Valdez Premium Selection
Cena: 86,75 zł
Cena: 86,75 zł
Kawa mielona Juan Valdez Premium Cumbre 250g Juan Valdez Premium Selection
Cena: 46,55 zł
Kawa mielona Juan Valdez Premium Volcan 250g Juan Valdez Premium Selection
Cena: 46,55 zł
Kawa mielona Juan Valdez Premium Colina 250g Juan Valdez Premium Selection
Cena: 46,55 zł

DATA WAŻNOŚCI: Listopad 2025

OPAKOWANIE: potrójnie laminowane w celu ochrony przed wilgocią, tlenem i światłem z funkcjonalnym zamknięciem typu "peel stick" oraz zaworkiem jednokierunkowym

          Kawa Juan Valdez Cumbre to najwyższej klasy mieszanka kolumbijskich arabik (100%), bardzo starannie wyselekcjonowanych i pochodzących z różnych regionów Kolumbii. Ziarna z których palone są kawy Juana Valdeza zbierane są ręcznie "hand picked", oraz obrabiane za pomocą płukania "arabica washed".
          Kawa Juan Valdez Cumbre palona jest dość mocno, wyrazista i intensywna w smaku, pobudzająca, o niskiej kwaskowości i intensywnym aromacie. Kawa o dość niskiej zawartości kofeiny, pozbawiona jakichkolwiek nut nieprzyjemnej goryczy. To najmocniejsza w smaku kawa Juana Valdeza. Polecamy parzenie za pomocą french pressa, wyraźnie ta metoda wzmacnia zarówno smak jak i aromat Cumbre. Oczywiście kawa nadaje się również doskonale do parzenia za pomocą alternatywnych metod parzenia jak dripy, chemex oraz syfony. Świetnie smakuje również parzona w ekspresach automatycznych oraz ciśnieniowych kolbowych.

DATA WAŻNOŚCI: Listopad 2025 r.

OPAKOWANIE: potrójnie laminowane w celu ochrony przed wilgocią, tlenem i światłem z funkcjonalnym zamknięciem typu "peel stick" oraz zaworkiem jednokierunkowym

            Juan Valdez Volcan to najwyższej klasy mieszanka kolumbijskich arabik (100%) pochodzących z różnych regionów Kolumbii. Wszystkie ziarna zbierane są ręcznie "hand picked" oraz obrabiane za pomocą płukania "wet milling". Volcan to kawa Juana Valdeza owiana niemal legendą i znana  już dobrze wielu polskim koneserom kawy. Volcan palony jest mocno "dark roasted", posiada intensywny zaskakujący aromat oraz pełną konsystencję "body" – jest wyjątkowo esencjonalny w smaku. Pozwala tym samym na uzyskanie - bardzo pożądanego przez baristów - gęstego i syropowatego espresso.
            Dzięki doskonałemu paleniu Volcan pozbawiony jest zupełnie drażniącej kwaskowości i zawiera niewielką ilość kofeiny. Kawa ze względu na swój charakter pozwala na przygotowanie idealnego espresso "ideal para espresso". Znakomicie sprawdza się w ekspresach ciśnieniowych - profesjonalnych oraz automatycznych. Można również parzyć ją za pomocą innych metod: tradycyjnych oraz alternatywnych jak chemex, dripy czy syfony

DATA WAŻNOŚCI: Listopad 2025 r

OPAKOWANIE: potrójnie laminowane w celu ochrony przed wilgocią, tlenem i światłem z funkcjonalnym zamknięciem typu "peel stick" oraz zaworkiem jednokierunkowym

       Juan Valdez Colina to unikalna, wysokiej klasy 100% arabika kolumbijska, charakteryzująca się wyjątkowymi ziarnami nazywanymi przez kolumbijczyków "Caracolito", ze względu na ich mały rozmiar i owalny kształt. Zwykle owoc kawowca zawiera dwa ziarenka. W przypadku Coliny jest inaczej. Jako jedyna kawa Juana Valdeza zawiera tylko jedno ziarenko kawy. Przez wielu koneserów kawy takie ziarna są szczególnie cenione ze względu na ich wyjątkowy smak i aromat.
                     Ziarna Coliny podobnie jak i innych kaw Juana Valdeza zbierane są ręcznie "hand picked" i obrabiane za pomocą płukania "wet milling". Colina zachwyca swoim intensywnym aromatem, i długo utrzymującym się posmakiem prażonych orzechów. W smaku dość łagodna. Kwaskowość na umiarkowanym poziomie, wprowadzająca przyjemne, orzeźwiające dla kubków smakowych nuty i podkreślająca delikatne, owocowe akcenty. Zawiera niewielką ilość kofeiny. Smakuje wyśmienicie przygotowana w ekspresach ciśnieniowych, nadaje się też do innych metod parzenia jak flitry, french pressy, dripy czy syfony.

DATA WAŻNOŚCI: Wrzesień 2025 r.

OPAKOWANIE: potrójnie laminowane w celu ochrony przed wilgocią, tlenem i światłem z funkcjonalnym zamknięciem typu "peel stick" oraz zaworkiem jednokierunkowym

          Kawa Juan Valdez Cumbre to najwyższej klasy mieszanka kolumbijskich arabik (100%), bardzo starannie wyselekcjonowanych i pochodzących z różnych regionów Kolumbii. Ziarna z których palone są kawy Juana Valdeza zbierane są ręcznie "hand picked", oraz obrabiane za pomocą płukania "arabica washed".
          Kawa Juan Valdez Cumbre palona jest dość mocno, wyrazista i intensywna w smaku, pobudzająca, o niskiej kwaskowości i intensywnym aromacie. Kawa o dość niskiej zawartości kofeiny, pozbawiona jakichkolwiek nut nieprzyjemnej goryczy. To najmocniejsza w smaku kawa Juana Valdeza. Polecamy parzenie za pomocą french pressa, wyraźnie ta metoda wzmacnia zarówno smak jak i aromat Cumbre. Oczywiście kawa nadaje się również doskonale do parzenia za pomocą alternatywnych metod parzenia jak dripy, chemex oraz syfony.

DATA WAŻNOŚCI: Wrzesień  2025 r.

OPAKOWANIE: potrójnie laminowane w celu ochrony przed wilgocią, tlenem i światłem z funkcjonalnym zamknięciem typu "peel stick" oraz zaworkiem jednokierunkowym

            Juan Valdez Volcan to najwyższej klasy mieszanka kolumbijskich arabik (100%) pochodzących z różnych regionów Kolumbii. Wszystkie ziarna zbierane są ręcznie "hand picked" oraz obrabiane za pomocą płukania "wet milling". Volcan to kawa Juana Valdeza owiana niemal legendą i znana  już dobrze wielu polskim koneserom kawy. Volcan palony jest mocno, posiada intensywny zaskakujący aromat oraz pełną konsystencję "body". Jest wyjątkowo esencjonalny w smaku dzięki czemu pozwala na przygotowanie pożądanego przez baristów gęstego, syropowatego espresso, pozostawiając niespotykany, długi posmak.
            Dzięki doskonałemu paleniu Volcan pozbawiony jest zupełnie drażniącej kwaskowości i zawiera niewielką ilość kofeiny. Kawa ze względu na swój charakter pozwala na przygotowanie idealnego espresso "ideal para espresso". Znakomicie sprawdza się w ekspresach ciśnieniowych - profesjonalnych oraz automatycznych. Można również parzyć ją za pomocą innych metod: tradycyjnych oraz alternatywnych jak chemex, dripy czy syfony

DATA WAŻNOŚCI: Wrzesień 2025 r.

OPAKOWANIE: potrójnie laminowane w celu ochrony przed wilgocią, tlenem i światłem z funkcjonalnym zamknięciem typu "peel stick" oraz zaworkiem jednokierunkowym

       Juan Valdez Colina to unikalna, wysokiej klasy 100% arabika kolumbijska, charakteryzująca się wyjątkowymi ziarnami nazywanymi przez kolumbijczyków "Caracolito", ze względu na ich mały rozmiar i owalny kształt. Zwykle owoc kawowca zawiera dwa ziarenka. W przypadku Coliny jest inaczej. Jako jedyna kawa Juana Valdeza zawiera tylko jedno ziarenko kawy. Przez wielu koneserów kawy takie ziarna są szczególnie cenione ze względu na ich wyjątkowy smak i aromat.
                     Ziarna Coliny podobnie jak i innych kaw Juana Valdeza zbierane są ręcznie "hand pickedi obrabiane za pomocą płukania "wet milling". Colina zachwyca swoim intensywnym aromatem, i długo utrzymującym się posmakiem prażonych orzechów. W smaku dość łagodna. Kwaskowość na umiarkowanym poziomie, wprowadzająca przyjemne, orzeźwiające dla kubków smakowych nuty i podkreślająca delikatne, owocowe akcenty. Zawiera niewielką ilość kofeiny. Smakuje wyśmienicie przygotowana w ekspresach ciśnieniowych, nadaje się też do innych metod parzenia jak flitry, french pressy, dripy czy syfony.